Статус документа
Статус документа

ГОСТ ISO 13302-2017 Органолептический анализ. Методы оценки изменения флейвора пищевых продуктов за счет упаковки

Библиография

[1]

ISO 3972, Sensory analysis - Methodology - Method of investigating sensitivity of taste (Сенсорный анализ. Методология. Метод исследования чувствительности вкуса)

[2]

ISO 4121, Sensory analysis - Guidelines for the use of quantitative response scales (Сенсорный анализ. Руководящие указания по использованию шкал с количественными характеристиками)

[3]

ISO 5496, Sensory analysis - Methodology - Initiation and training of assessors in the detection and recognition of odours (Сенсорный анализ. Методология. Организация и обучение испытателей в области обнаружения и идентификации запахов)

[4]

ISO 6658, Sensory analysis - Methodology - General guidance (Сенсорный анализ. Методология. Общее руководство)

[5]

ISO 21067, Packaging - Vocabulary (Упаковка. Словарь)

[6]

BS 3755, Methods of test for the assessment of odour from packaging materials used for foodstuffs (Методы оценки запаха от упаковочных материалов, используемых с пищевыми продуктами)

[7]

DIN 10955, Sensory analysis; testing of container materials and containers of food products (Сенсорный анализ. Испытания материалов для контейнеров и самих контейнеров для пищевых продуктов)

[8]

EN 1186-1, Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics - Part 1: Guide to the selection of conditions and test methods for overall migration (Материалы и изделия, контактирующие с продуктами питания. Пластмассы. Часть 1: Руководство по выбору условий и методов определения общей миграции)

[9]

SCHLICH, P. Risks tables for discrimination tests. Food Quality and Preference, 4 (3), 1993, pp.141-151

[10]

MACFIE, H.J., BRATCHELL, N., GREENHOFF K. and VALLIS, L.V. Journal of Sensory Studies, 4 (2), 1989, pp.129-148

[11]

DGCCRF Avis du CSHPF relatif aux au contact des alimentaires - BOCCRF n° 8 du 24.05.96, Section de I'alimentation et de la nutrition, Novembre 1995

[12]

SAXBY M.J. (ed.) Food Taints and Off Flavours. Blackie Press, 1993, Chapter 7 (ISBN 0751400963)

[13]

SIEGEL, S. and CASTELLAN N.J. Jr. Nonparametric statistics for the behavioral sciences. McGraw Hill, 1998 (ISBN 0071003266)

[14]

ROBINSON, L. d'analyse Feuille 12F/1998, Transfer of packaging odours to cocoa and chocolate products. OICC (Office International du Cacao et du Chocolat)

[15]

KATAN L.L. Migration from food contact migration. Blackie Press, 1996 (ISBN 0751402370)

[16]

ENV 13130-1, Materials and articles in contact foodstuffs - Plastics substances subject to limitation - Part 1: Guide to the tests methods for the specific migration of substances from plastic into food and food simulants and the determination of substances in plastics and the selection of conditions of exposure to food simulants

[17]

European Directive 82/711/CEE, Basic rules necessary for testing migration of the constituents of plastics materials and articles intended to come into contact with foodstuffs (Amended by European Directive 93/8/CEE and European Directive 97/48/CEE)

[18]

ISO 483:1988, Plastics - Small enclosure for conditioning and testing using aqueous solutions to maintain relative humidity at constant value (Пластмассы. Небольшие камеры для кондиционирования и испытаний с применением водных растворов для поддержания относительной влажности на постоянном уровне)


УДК 543.92:006.35

МКС 67.240

IDT

Ключевые слова: органолептический анализ, органолептическое испытание, органолептические характеристики, пищевая продукция, заменители пищевой продукции, методы оценки изменения флейвора, влияние упаковки на пищевую продукцию

     


Электронный текст документа
подготовлен АО "Кодекс" и сверен по:
официальное издание
М.: Стандартинформ, 2017