Статус документа
Статус документа

ГОСТ EN 14176-2015 Продукты пищевые. Определение домоевой кислоты в мидиях методом высокоэффективной жидкостной хроматографии (Переиздание)

Библиография

[1]

Vale, Р., and M. Sampayo, M.A., "Evaluation of extraction methods for analysis of domoic acid in naturally contaminated shellfish from Portugal", Harnful Algae 1, Issue 2, June 2002, p.p.127-135

[2]

Lawrence et al. "Liquid chromatographic determination of domoic acid in shellfish products using the paralytic shellfish poison extraction procedure of the association of official analytical chemists", J.Chromatogr., 1989, 462, p.p.349-356

[3]

"Guidelines for collaborative study to validate characteristics of a method of analysis" J. AOAC Int., 1989, 72, p.p.694-704

[4]

Lawrence et al. "Liquid chromatographic determination of domoic acid in mussels using AOAC paralytic shellfish poison extraction procedure: collaborative study", J. Assoc. Off. Anal. Chem., 1991, Vol.74, No 1, p.p.68-72

[5]

Official methods of Analysis (1984), 14 Ed., AOAC, Arlington, VA, 18.086-18.092; 15 Ed., 1990, 959.08

УДК 664:543.544.5.068.7:006.354

МКС 67.120.30

Ключевые слова: пищевые продукты, мидии, домоевая кислота, определение, метод высокоэффективной жидкостной хроматографии, экстракция, очистка экстракта, спектрофотометрическое детектирование в ультрафиолетовой области спектра




Электронный текст документа

подготовлен АО "Кодекс" и сверен по:

официальное издание

М.: Стандартинформ, 2019