Статус документа
Статус документа

ГОСТ ISO 15163-2014 Молоко и молочные продукты. Сычужный фермент из сычугов телят и ферментный препарат из сычугов крупного рогатого скота. Определение содержания химозина и говяжьего пепсина методом хроматографии

Библиография

[1]

ISO 707|IDF 50:2008 Milk and milk products - Guidance on sampling

[2]

ISO 1042 Laboratory glassware - One-mark volumetric flasks

[3]

ISO 5725-1 Accuracy (trueness and precision) of measurement methods and results. Part 1. General principles and definitions

[4]

ISO 5725-2 Accuracy (trueness and precision) of measurement methods and results. Part 2. Basic method for the determination of repeatability and reproducibility of a standard measurement method

[5]

, A., Rennets and coagulants. In: Fuquay, J.W., Fox, P.F., McSweeney, P. editors. Encyclopedia of dairy sciences, 2nd edition, pp.574-578. Elsevier, 2011

[6]

Harboe, M., Broe, M.L., Qvist, K.B. The production, action and application of rennet and coagulants. In: Law, B.A., Tamine, A.Y., editors. Technology of cheesemaking, second edition, pp.98-129. Oxford: Wiley-Blackwell, 2010

[7]

, A. Milk-clotting activity of various rennets and coagulants: Background and information regarding IDF Standards. In: The use of enzymes in dairying, Document N. 332, pp.9-14. Brussels: International Dairy Federation, 1998

[8]

Garnot, P., Thapon, J.L., Mathieu, C.M., Maubois, J.L., Ribadeau-Dumas, B. Determination of rennin and bovine pepsins in commercial rennets and abomasal juices. J.Dairy Sci. 1972, 55, pp.1641-1650

[9]

Collin, J.C., Martin, P., Garnot, P., Ribadeau-Dumas, B., Mocquot, G. Determination of chymosin and bovine pepsin A in commercial bovine rennets and pepsins. Milchwissenschaft 1981,36, pp.32-35

[10]

Collin, J.C., Muset de Retta, G., Martin, P. Immunological identification of milk-clotting enzymes. J.Dairy Res. 1982, 49, pp.221-230

[11]

International Collaborative Study on Calf Rennet and Adult Bovine Rennet - Determination of Chymosin and Bovine Pepsin Contents - Bull. IDF



УДК 637.1:006.354

МКС 67.100.01

IDТ

Ключевые слова: молоко и молочные продукты, сычужный фермент из желудка телят и взрослых коров, определение содержания химозина и говяжьего пепсина методом хроматографии, принцип, реактивы, аппаратура, отбор проб, методика, вычисление и представление результатов, прецизионность, протокол испытаний




Электронный текст документа

подготовлен АО "Кодекс" и сверен по:

официальное издание

М.: Стандартинформ, 2015